Tayvan'da düzenlenen 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları tamamlanmıştır.

19 - 30 Ağustos 2017 tarihleri arasında Tayvan'da düzenlenen 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları tamamlanmıştır.

134 ülkeden 7377 sporcu ve 3415 idareci ve antrenörün katıldığı yaz oyunlarına, Ülkemiz 9 branşta 85 sporcu ve 33 idareci ve antrenör olmak 118 kişilik kafile ile katılmıştır. Sporcularımız 3 altın, 7 gümüş ve 6 bronz toplamda 16 madalya kazanmıştır. Genel Klasmanda ülkemiz 20. Sırada yaz oyunlarını tamamlamıştır. Taekwondo Milli Takımı Kafile Sorumlu olarak görev yapan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Koç, “Yaz oyunlarına katılan tüm sporcularımız ve idarecilerimizin göğsünde taşıdığı bayrağımıza yakışır vaziyette mücadele verildiğini belirtmiştir.