IAAF Çocuk Atletizmi Seminer Programı BESYO Ev Sahipliğinde Başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitimi Seminer Programı ÇOMÜ Safiye Elbi Konferans Salonu'nda BESYO Ev Sahipliğinde Başladı. Seminerin açılış konuşmasında IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz projenin başlangıcından günümüze kadar olan süreci ile ilgili bilgileri kursiyerlere anlattı. Bu seminer programının çok önemli olduğunu yarınlarımızın teminatı olan 7-12 yaş grubu çocuklarımızın sporla tanışmaları, sağlıklı birey olabilmelerine yönelik yapılan bir proje olduğuna değindi. Ayaz, şöyle devam etti: ''Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanlığınca yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza yönelik yapılmış olan ''IAAF Çocuk Atletizmi'' antrenör eğitim seminerleri ''Dopingin Zararları, Çocuk Psikolojisi, Madde Bağımlılığı ve çocuklar ve Eski Ama Eskimeyen Şampiyonlarımız'' da geçmişine değer vermeyenler geleceklerine yön veremezler sloganı doğrultusunda ilave edilerek organize edilmiştir. Bu seminerin ÇOMÜ'de düzenlenmesini sağlayan başta ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer'e, BESYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Necati Cerrahoğlu'na, Turkcell Gelibolu Maratonun fikir sahibi ve uygulayıcıları Çanakkaleli İş adamları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik'e teşekkürlerini sundu.
Seminer açılış programında konuşmasını yapan BESYO Müdürü Necati CERRAHOĞLU etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Cerrahoğlu ise, 3 gün sürecek seminerle ilgili olarak, "Üniversite öğrencilerimizin kaliteli ve akademik bir eğitim almalarına katkı sağlamak için Atletizm Federasyonu ile işbirliği yaptık. Federasyonumuz, Türkiye'de çok ciddi bir eğitim politikası başlattı. Bu bağlamda Türkiye'nin çok farklı yerlerinde çocuk atletizm seminerleri düzenleyerek atletizmi tabana, çocuklara yaymaya özel gayret sarf ediyorlar. Bu bağlamda da üniversitelerin spor yüksekokulları aracılığıyla ilkokul düzeyinde 7-12 yaş grubuna eğilmeleri ayrıca uzun vadeli çalıştıklarının bir başka göstergesi. Biz de Çanakkale'ye böyle bir eğitimi almanın faydalı olacağını düşündük" dedi. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Cerrahoğlu konuşmasında Turkcell Gelibolu Maratonun da önemine değindi; Gelibolu Programı sadece bir sportif etkinlik değil içerisinde tarih, kültür, barış ve Uluslararası ilişkileri barındıran gençliğe uzanan çok büyük bir konsept olduğunu vurguladı. Çanakkaleli İki genç girişimci arkadaşımız Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik bu şehre belki 100 yıl devam edecek bir kültür başlattılar. Bu şehrin turizminden, ticaretine kadar her şeyini etkileyecek, yön verecek bu konsept Uluslararası bir bildiriye de konu oldu. Üniversitemiz bu maratonun lokomotifini üstlenen kurumlardan birisidir ve her şeyiyle Rektörümüzle, Öğretim elemanlarımızla, öğrencilerimizle bu projenin destekleyicisidir. Bu bağlamda BESYO Müdürü olarak emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi 2 Ekim 2016 Pazar günü Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek olan ''Turkcell Gelibolu Maratonu'' ile ilgili 2015 yılında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Türkiye'ye ve Çanakkale'ye çok önemli bir sportif etkinliği kazandıran Çanakkale'deki GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer, Ahmet Çelik seminerde konuşma yaparak Yarışta 4 ayrı kategori olacağını da ifade eden Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, ''Bunlar Maraton, Yarı Maraton, 10 Km Koşu ve Halk Koşusu olarak belirlendi. Burada özellikle Halk Koşumuz bizler için çok önemli. Bütün Çanakkale halkının bu etkinliği benimsemesini ve 6 kilometrelik bu halk koşusunda Morto Koyu'nda olmalarını istiyoruz. Bunu koşu olarak düşünmesinler. Yürüyüş halinde yapılacak bu etkinlikle halkımız burada ''barış'' için yürüyecek. Bunun dışında maraton, yarı maraton ve 10 Km Koşu yarışlarına da Türkiye dışında birçok ülkeden önemli yarışmacılar katılacak. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde yarış parkurumuz Avrupa Atletimiz Birliği tarafından 5 yıldızlı olarak kabul edilerek en iyi yarış parkurlarından bir tanesi seçildi. Bu çok önemli bir husus. Bu bir markkadır. Bizde bu markayı aldığımız için çok mutluyuz'' şeklinde konuştu.